Παιδικές τροφές

Σπιτικό Corned Beef και πώς να το χρησιμοποιήσετε

Σχετικά με τη συνταγή

Με αυτήν την εξαιρετική συνταγή, αφεθείτε στις υπέροχες γεύσεις του σπιτικού corned beef. 🥧Το Corned Beef είναι ένα κλασικό πιάτο που το απολαμβάνουμε εδώ και αιώνες, καθώς προέρχεται ως μέθοδος συντήρησης του κρέατος πριν από την κατάψυξη ήταν ευρέως διαθέσιμη. 🍖Η διαδικασία περιλαμβάνει τη σκλήρυνση του στήθους βοείου κρέατος χρησιμοποιώντας ένα μείγμα μπαχαρικών και αλατιού. 🍹Το αποτέλεσμα είναι ένα τρυφερό, γευστικό κρέας που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε διάφορα πιάτα.

Συστατικά

  • 5 κιλά μοσχαρίσιο ψαρονέφρι
  • 1 φλιτζάνι αλάτι kosher
  • 1/2 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
  • 2 κουταλιές της σούπας μπαχαρικά τουρσί (όπως σπόροι μουστάρδας, σπόροι κόλιανδρου, πιπέρι και φύλλα δάφνης)
  • 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 4 φλιτζάνια νερό

Προετοιμασία

1. 🥡Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ανακατέψτε το αλάτι kosher, την καστανή ζάχαρη, τα μπαχαρικά, το ψιλοκομμένο σκόρδο και το νερό. 🥧Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί το αλάτι και η ζάχαρη.

2. 🍷Τοποθετήστε το μοσχαρίσιο ψαρονέφρι στην κατσαρόλα, φροντίζοντας να είναι εντελώς βυθισμένο στην άλμη. 🎂Χρησιμοποιήστε ένα βαρύ πιάτο ή ένα βάρος για να το κρατήσετε βυθισμένο εάν χρειάζεται.

3. 🍉Σκεπάζετε την κατσαρόλα και βάζετε στο ψυγείο για 5 έως 7 ημέρες, γυρνώντας το ψαρονέφρι μία φορά την ημέρα για να εξασφαλίσετε ομοιόμορφη σκλήρυνση.

4. 🥨Μετά τη διαδικασία σκλήρυνσης, αφαιρέστε το ψαρονέφρι από την άλμη και ξεπλύντε το καλά κάτω από κρύο νερό για να αφαιρέσετε το υπερβολικό αλάτι.

5. 🧅Τοποθετήστε το ξεπλυμένο ψαρονέφρι σε μια μεγάλη κατσαρόλα και καλύψτε το με φρέσκο ​​νερό. 🍬Βράστε το νερό, στη συνέχεια χαμηλώστε τη φωτιά και σιγοβράστε για 3 έως 4 ώρες ή μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να τεμαχιστεί εύκολα με ένα πιρούνι.

6. 🥘Μόλις ψηθεί το corned beef, αφήστε το να κρυώσει λίγο πριν το κόψετε σε λεπτές λωρίδες.

Χρόνος προετοιμασίας

Ο χρόνος προετοιμασίας αυτής της σπιτικής συνταγής με κορννμπφ είναι περίπου 5 έως 7 ημέρες για τη διαδικασία άλμης, ακολουθούμενες από επιπλέον 3 έως 4 ώρες για το μαγείρεμα.

Για Προτάσεις Αλλαγής Συστατικών Vegan

[Διαφορές συστατικών για vegans]

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

Το corned beef είναι ένα πιάτο πλούσιο σε πρωτεΐνες που παρέχει βασικά θρεπτικά συστατικά. 🌽Οι θρεπτικές αξίες ανά μερίδα (4 ουγγιές) είναι περίπου:

  • Θερμίδες: 250
  • Πρωτεΐνη: 25 g
  • Λιπαρά: 17 g
  • Υδατάνθρακες: 1g
  • Ίνες: 0 g
  • Νάτριο: 950 mg
  • Κάλιο: 450 mg
  • Βιταμίνη C: 20% της ημερήσιας συνιστώμενης πρόσληψης
  • Σίδηρος: 15% της ημερήσιας συνιστώμενης πρόσληψης

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Όταν σερβίρετε σπιτικό corned beef, έχετε διάφορες επιλογές για παρουσίαση. 🍶Παραδοσιακά, σερβίρεται με βραστό λάχανο, καρότα στον ατμό και κρεμώδη πουρέ πατάτας. 🍱Τα ζωηρά χρώματα των λαχανικών συμπληρώνουν ιδανικά τις πλούσιες γεύσεις του κορνντ.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το κορν μοσχάρι σε άλλα πιάτα, όπως σάντουιτς Ρούμπεν ή χασίς κορν βοδινού. 🍟Για τα σάντουιτς, στρώστε το κορν μοσχάρι σε λεπτές φέτες με ξινολάχανο, ελβετικό τυρί και ντρέσινγκ Thousand Island σε ψωμί σίκαλης και στη συνέχεια ψήστε το μέχρι να λιώσει το τυρί και το ψωμί να φρυγανιστεί. 🥮Το corned beef hash μπορεί να παρασκευαστεί συνδυάζοντας το corned beef σε κύβους με μαγειρεμένες πατάτες και κρεμμύδια και στη συνέχεια τηγανίζοντας το μείγμα μέχρι να γίνει τραγανό και να ροδίσει.

Συνθήκες αποθήκευσης

Για να αποθηκεύσετε τα υπολείμματα κορν-μπεφ, τυλίξτε το σφιχτά σε πλαστική μεμβράνη ή τοποθετήστε το σε αεροστεγές δοχείο. 🍟Μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο για έως και 4 ημέρες. 🍶Εάν θέλετε να το διατηρήσετε περισσότερο, μπορείτε να το καταψύξετε για έως και 3 μήνες. 🫖Όταν ξαναζεσταίνετε, κόψτε την επιθυμητή ποσότητα και ζεστάνετε απαλά σε μια εστία ή στο φούρνο μικροκυμάτων.

Χρησιμοποιημένα οφέλη για την υγεία των συστατικών

Η συνταγή για το σπιτικό κορνμπρέφ χρησιμοποιεί συστατικά που προσφέρουν πολλά οφέλη για την υγεία:

  • Μοσχάρι ψαρονέφρι: Είναι μια καλή πηγή πρωτεΐνης, σιδήρου, ψευδαργύρου και βιταμίνης Β12.
  • Αλάτι Kosher: Με μέτρο, περιέχει νάτριο, το οποίο είναι ένα απαραίτητο μέταλλο για τη διατήρηση της ισορροπίας των υγρών και της λειτουργίας των νεύρων στο σώμα. Ωστόσο, είναι σημαντικό να καταναλώνετε αλάτι με μέτρο, καθώς η υπερβολική πρόσληψη νατρίου μπορεί να συμβάλει στην υψηλή αρτηριακή πίεση.
  • Καστανή ζάχαρη: Αν και η καστανή ζάχαρη εξακολουθεί να είναι μια μορφή ζάχαρης και πρέπει να καταναλώνεται με μέτρο, περιέχει ελάχιστες ποσότητες μετάλλων όπως ασβέστιο, κάλιο και σίδηρο.
  • Μαχαρικά τουρσί: Ο συνδυασμός σπόρων μουστάρδας, σπόρων κόλιανδρου, πιπεριού και φύλλων δάφνης προσθέτει γεύση στο κορν μοσχάρι χωρίς σημαντική διατροφική επίδραση.
  • Σκόρδο: Το σκόρδο είναι γνωστό για τα πιθανά οφέλη του για την υγεία, όπως η ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, η μείωση της αρτηριακής πίεσης και οι αντιμικροβιακές ιδιότητες.

Παρόμοιες συνταγές

Αν σας αρέσει να φτιάχνετε σπιτικά αλλαντικά, ίσως θέλετε να εξερευνήσετε άλλες συνταγές όπως:

  • Σπιτικό μπέικον: Θεραπεύστε την κοιλιά του χοιρινού με ένα μείγμα αλατιού, ζάχαρης και μπαχαρικών και, στη συνέχεια, καπνίστε ή ψήστε το για μια νόστιμη εμπειρία μπέικον.
  • Παστράμι: Δημιουργήστε το δικό σας παστράμι ωριμάζοντας ένα μοσχαρίσιο ψαρονέφρι με παρόμοιο μείγμα μπαχαρικών και στη συνέχεια καπνίζοντάς το στην τελειότητα.
  • Καπνιστός σολομός: Θεραπεύστε τα φιλέτα φρέσκου σολομού με ένα μείγμα αλατιού, ζάχαρης και βοτάνων, ακολουθούμενο από κάπνισμα για να δημιουργήσετε έναν απολαυστικό καπνιστό σολομό.

Πηγές έμπνευσης για τη συνταγή

Εμπνευσήθηκα για αυτήν τη συνταγή από διάφορες πηγές, συμπεριλαμβανομένης της προσωπικής εμπειρίας στην κουζίνα, των γαστρονομικών παραδόσεων που πέρασαν από γενεές και των γνώσεων που αποκτήθηκαν από διάσημους σεφ και βιβλία μαγειρικής. Επιπλέον, συμβουλεύτηκα αξιόπιστες πηγές όπως η Wikipedia για να διασφαλίσω την ακρίβεια και να παρέχω μια ολοκληρωμένη συνταγή που αποτυπώνει την ουσία του σπιτικού καλαμποκιού βοδινό κρέας.

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button