Εύκολες συνταγές

Συνταγή παγωτού με σοκολατένιο γάλα αμυγδάλου

Σχετικά με τη συνταγή

Αποδεθείτε στην πλούσια και κρεμώδη απόλαυση του παγωτού με σοκολατένιο γάλα αμυγδάλου! Αυτή η απολαυστική παγωμένη απόλαυση συνδυάζει την απαλότητα του γάλακτος αμυγδάλου με την ακαταμάχητη γλυκύτητα της σοκολάτας. Είτε είστε λάτρης των επιδορπίων χωρίς γαλακτοκομικά είτε απλά ψάχνετε για μια λαχταριστή εναλλακτική, αυτή η συνταγή θα ικανοποιήσει τις λιγούρες σας. Η βελούδινη υφή και ο απολαυστικός συνδυασμός γεύσεων το καθιστούν τέλειο επιδόρπιο για κάθε περίσταση.

Συστατικά

<πίνακας>
<κεφάλι>

Ποσότητα
Συστατικό

2 φλιτζάνια
Γάλα αμυγδάλου

1/2 φλιτζάνι
Κακάο σε σκόνη

1/2 φλιτζάνι
Ζάχαρη

1/4 κουταλάκι του γλυκού
Αλάτι

1 κουταλάκι του γλυκού
Εκχύλισμα βανίλιας

1/2 φλιτζάνι
Αμύγδαλα ψιλοκομμένα

Εργαλεία και συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη συνταγή

Για να δημιουργήσετε αυτό το παραδεισένιο παγωτό σοκολατένιο γάλα αμυγδάλου, θα χρειαστείτε μερικά απαραίτητα εργαλεία και συστατικά. Συγκεντρώστε τα ακόλουθα στοιχεία προτού ξεκινήσετε αυτήν τη γαστρονομική περιπέτεια:

  • Μέτρια κατσαρόλα
  • Χτυπάμε
  • Μπολ ανάμειξης
  • Παγωτομηχανή (προαιρετικό αλλά συνιστάται)
  • Δοχείο κατάλληλο για κατάψυξη
  • Γάλα αμυγδάλου
  • Κάκαο σε σκόνη
  • Ζάχαρη
  • Αλάτι
  • Εκχύλισμα βανίλιας
  • Αμύγδαλα ψιλοκομμένα

Προετοιμασία

1. Σε μια μέτρια κατσαρόλα, ανακατέψτε το γάλα αμυγδάλου, τη σκόνη κακάο, τη ζάχαρη και το αλάτι.
2. Τοποθετήστε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και χτυπήστε το μείγμα μέχρι να διαλυθούν πλήρως η σκόνη κακάο και η ζάχαρη.
3. Αφήνουμε το μείγμα να σιγοβράσει ελαφρά ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
4. Μόλις σιγοβράσει, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει για λίγα λεπτά.
5. Προσθέστε το εκχύλισμα βανίλιας και τα ψιλοκομμένα αμύγδαλα.
6. Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα μπολ ανάμειξης και το βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες, αφήνοντας τις γεύσεις να ενωθούν μεταξύ τους.
7. Εάν χρησιμοποιείτε παγωτομηχανή, ρίξτε το παγωμένο μείγμα στη μηχανή και ανακατέψτε σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.
8. Εάν δεν χρησιμοποιείτε παγωτομηχανή, ρίξτε το παγωμένο μείγμα σε ένα δοχείο κατάλληλο για κατάψυξη και τοποθετήστε το στην κατάψυξη.
9. Μετά από 1 ώρα, αφαιρέστε το δοχείο από την κατάψυξη και ανακατέψτε καλά το μείγμα για να σπάσουν τυχόν κρύσταλλοι πάγου που μπορεί να έχουν σχηματιστεί. Επαναλάβετε αυτό το βήμα κάθε 30 λεπτά για τις επόμενες 2-3 ώρες.
10. Μόλις το παγωτό αποκτήσει σφιχτή αλλά κρεμώδη υφή, είναι έτοιμο για σερβίρισμα!

Χρόνος προετοιμασίας

Η προετοιμασία αυτού του υπέροχου παγωτού με σοκολατένιο γάλα αμυγδάλου θα διαρκέσει περίπου 2 ώρες και 15 λεπτά, συμπεριλαμβανομένων 15 λεπτών ενεργού χρόνου προετοιμασίας και 2 ωρών ψύξης ή κατάψυξης.

Συμβουλές για την προετοιμασία της συνταγής, πώς να μαγειρέψετε

– Για πιο ομαλή συνοχή, στραγγίστε το μείγμα μετά τη θέρμανση για να αφαιρέσετε τυχόν σβώλους.
– Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε γάλα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη για να ελέγξετε τη γλυκύτητα του παγωτού.
– Αν προτιμάτε πιο έντονη γεύση σοκολάτας, προσθέστε μια επιπλέον κουταλιά της σούπας σκόνη κακάο.
– Οι φρυγανισμένες νιφάδες αμυγδάλου μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως γαρνιτούρα για μεγαλύτερη τραγανότητα και οπτική γοητεία.
– Πειραματιστείτε με διαφορετικές επικαλύψεις όπως σιρόπι σοκολάτας, φρέσκα μούρα ή θρυμματισμένα μπισκότα για να εξατομικεύσετε τη δημιουργία σας.

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

<πίνακας>
<κεφάλι>

Θρεπτικό
Ποσότητα ανά μερίδα

Θερμίδες
180

Συνολικό Λίπος
8g

Κορεσμένα λιπαρά
0,6 g

Χοληστερόλη
0 mg

Νάτριο
100 mg

Υδατάνθρακες
25 g

Ίνα
3g

Σάκχαρα
19 g

Πρωτεΐνη
5 g

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Σερβίρετε αυτό το υπέροχο παγωτό με σοκολατένιο γάλα αμυγδάλου σε μπολ ή χωνάκια. Για μια κομψή παρουσίαση, γαρνίρετε με λίγο κακάο σε σκόνη και μερικά αμύγδαλα κομμένα σε φέτες. Μπορείτε επίσης να το προσθέσετε με σαντιγί ή να περιχύσετε λίγη λιωμένη σοκολάτα για επιπλέον απόλαυση. Συνδυάστε το με φρέσκα μούρα ή ένα ζεστό μπράουνι για έναν απολαυστικό συνδυασμό γλυκού.

Συνθήκες αποθήκευσης

Για να αποθηκεύσετε το σπιτικό σας παγωτό σοκολατένιο γάλα αμυγδάλου, μεταφέρετέ το σε αεροστεγές δοχείο και διατηρήστε το στην κατάψυξη. Θα παραμείνει πεντανόστιμα κρεμώδες για έως και δύο εβδομάδες. Ωστόσο, εάν αποθηκευτεί για μεγαλύτερες περιόδους, το παγωτό μπορεί να γίνει παγωμένο στην υφή.

Οφέλη για την υγεία των συστατικών που χρησιμοποιούνται

Το γάλα αμυγδάλου είναι μια θρεπτική εναλλακτική λύση χωρίς γαλακτοκομικά, χαμηλή σε θερμίδες και χωρίς χοληστερόλη. Είναι πλούσιο σε βιταμίνη Ε, ασβέστιο και υγιή λίπη. Η σκόνη κακάο είναι γεμάτη με αντιοξειδωτικά και έχει συσχετιστεί με διάφορα οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένης της βελτίωσης της υγείας της καρδιάς και της βελτίωσης της διάθεσης. Η χρήση αμυγδάλων σε αυτήν τη συνταγή προσθέτει πρόσθετη θρεπτική αξία, καθώς αποτελούν καλή πηγή υγιεινών λιπών, πρωτεϊνών και φυτικών ινών.

Παρόμοιες συνταγές

Αν σας άρεσε να φτιάχνετε και να απολαμβάνετε το παγωτό με σοκολατένιο γάλα αμυγδάλου, μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει να δοκιμάσετε αυτές τις παρόμοιες συνταγές:

  1. Παγωτό σοκολάτας μέντας με γάλα καρύδας: Αυτό το δροσιστικό επιδόρπιο συνδυάζει τις γεύσεις της μέντας και της σοκολάτας σε μια κρεμώδη βάση γάλακτος καρύδας.

  2. Ωραία κρέμα μπανάνας με φυστικοβούτυρο: Απολαύστε τον απολαυστικό συνδυασμό φυστικοβούτυρου και μπανάνας με αυτήν την απλή και υγιεινή κατεψυγμένη απόλαυση από κατεψυγμένες μπανάνες και φυστικοβούτυρο.

  3. Παγωτό γάλα αμυγδάλου Raspberry Swirl: Απολαύστε την πικάντικη γλυκύτητα των σμέουρων που στροβιλίζονται σε μια λεία βάση παγωτού με γάλα αμυγδάλου για ένα απολαυστικό καλοκαιρινό επιδόρπιο.

Πηγές τροφίμων Έμπνευση για τη συνταγή

Αυτή η συνταγή εμπνέεται από διάσημους σεφ και λάτρεις του φαγητού που έχουν εξερευνήσει επιλογές επιδορπίων χωρίς γαλακτοκομικά και vegan. Σημειωτέον, διάσημοι μάγειρες όπως η Chloe Coscarelli, συγγραφέας του “Chloe’s Vegan Desserts” και ο Isa Chandra Moskowitz, συγγραφέας του “Veganomicon”, έχουν συμβάλει τα μέγιστα στον κόσμο των vegan επιδορπίων. Οι καινοτόμες συνταγές τους και το πάθος τους για τη μαγειρική με βάση τα φυτά έχουν εμπνεύσει αμέτρητα άτομα να εξερευνήσουν τη σφαίρα των εναλλακτικών γαλακτοκομικών προϊόντων και να δημιουργήσουν νόστιμες λιχουδιές όπως το παγωτό με σοκολατένιο γάλα αμυγδάλου.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button