Εύκολες συνταγές

Συνταγή για μπισκότα χωρίς αλεύρι και ζάχαρη

Σχετικά με τη συνταγή

Καλώς ήρθατε στη νόστιμη συνταγή μου για μπισκότα χωρίς αλεύρι και χωρίς ζάχαρη! Αυτά τα μπισκότα είναι τέλεια για όσους θέλουν να απολαύσουν το γλυκό τους χωρίς να διακυβεύσουν τις διατροφικές τους προτιμήσεις. Όχι μόνο είναι χωρίς γλουτένη, αλλά δεν περιέχουν επίσης πρόσθετη ζάχαρη, καθιστώντας τα μια πιο υγιεινή εναλλακτική στα παραδοσιακά μπισκότα.

Συστατικά

<πίνακας>
<κεφάλι>

Συστατικά
Ποσότητα

Αλεύρι αμυγδάλου
1 φλιτζάνι

Φυστικοβούτυρο
1/2 φλιτζάνι

Μέλι
1/4 φλιτζάνι

Αυγό
1

Εκχύλισμα βανίλιας
1 κουταλάκι του γλυκού

Μαγειρική σόδα
1/2 κουταλάκι του γλυκού

Αλάτι
1/4 κουταλάκι του γλυκού

Μαύρη σοκολάτα
1/2 φλιτζάνι

Εργαλεία και συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη συνταγή

Για να φτιάξετε αυτά τα λαχταριστά μπισκότα, θα χρειαστείτε τα ακόλουθα εργαλεία και συστατικά:

  • Μπολ ανάμειξης
  • Χτυπήστε με σύρμα ή πιρούνι
  • Μεζούρες και κουτάλια
  • Ταψί
  • Παργαμηνόχαρτο ή ταψί σιλικόνης
  • Σχάρα ψύξης

Προετοιμασία

1. Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 350°F (175°C) και στρώστε ένα ταψί με λαδόκολλα ή ένα ταψί σιλικόνης.
2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι αμυγδάλου, το φυστικοβούτυρο, το μέλι, το αυγό, το εκχύλισμα βανίλιας, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως όλα τα υλικά.
3. Κόβουμε τη μαύρη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια και τα διπλώνουμε στη ζύμη για μπισκότα.
4. Χρησιμοποιήστε ένα κουτάλι ή μια μεζούρα για μπισκότα για να απλώσετε τη ζύμη στο έτοιμο φύλλο ψησίματος, αφήνοντας λίγο χώρο ανάμεσα σε κάθε μπισκότο.
5. Πιέστε απαλά προς τα κάτω κάθε μπισκότο για να ισιώσει ελαφρώς.
6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 10-12 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν οι άκρες.
7. Αφαιρέστε από το φούρνο και αφήστε τα μπισκότα να κρυώσουν στο ταψί για λίγα λεπτά πριν τα μεταφέρετε σε μια σχάρα για να κρυώσουν εντελώς.

Χρόνος προετοιμασίας

Ο χρόνος προετοιμασίας για αυτά τα μπισκότα χωρίς αλεύρι και ζάχαρη είναι σχετικά γρήγορος και εύκολος. Χρειάζονται περίπου 15 λεπτά για να ετοιμάσετε τη ζύμη και άλλα 10-12 λεπτά για να ψήσετε τα μπισκότα. Σε λιγότερο από 30 λεπτά, θα έχετε μια παρτίδα από νόστιμα σπιτικά μπισκότα έτοιμα να τα απολαύσετε!

Συμβουλές για την προετοιμασία της συνταγής, πώς να μαγειρέψετε

– Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε φυσικό φυστικοβούτυρο χωρίς πρόσθετα σάκχαρα ή έλαια για μια πιο υγιεινή επιλογή.
– Αν προτιμάτε ένα διαφορετικό βούτυρο ξηρών καρπών, μη διστάσετε να το αντικαταστήσετε με το φυστικοβούτυρο.
– Για μια vegan εκδοχή αυτών των μπισκότων, μπορείτε να αντικαταστήσετε το αυγό με ένα υποκατάστατο αυγού με λιναρόσπορο ή σπόρους chia. Απλώς ανακατέψτε 1 κουταλιά της σούπας αλεσμένο λιναρόσπορο ή σπόρους chia με 3 κουταλιές της σούπας νερό και αφήστε το να καθίσει για λίγα λεπτά μέχρι να πήξει.
– Προσέξτε να μην παραψήσετε τα μπισκότα γιατί μπορεί να στεγνώσουν. Τα βγάζουμε από το φούρνο όταν ροδίσουν οι άκρες και είναι ακόμα ελαφρώς απαλά στο κέντρο. Θα σφίξουν καθώς κρυώνουν.
– Μη διστάσετε να προσθέσετε επιπλέον μείγματα, όπως ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα φρούτα ή τριμμένη καρύδα για να προσαρμόσετε τα μπισκότα σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.

Απολαύστε αυτά τα υπέροχα μπισκότα χωρίς αλεύρι και ζάχαρη ως λιχουδιά χωρίς ενοχές ή μοιραστείτε τα με τους φίλους και την οικογένειά σας!

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

<πίνακας>
<κεφάλι>

Διατροφή
Τιμή

Θερμίδες
120

Συνολικό Λίπος
9g

Κορεσμένα λιπαρά
2g

Χοληστερόλη
15 mg

Νάτριο
80 mg

Συνολικοί υδατάνθρακες
8g

Διαιτητικές ίνες
2g

Σάκχαρα
4g

Πρωτεΐνη
4g

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Σερβίρετε αυτά τα υπέροχα μπισκότα χωρίς αλεύρι και ζάχαρη σε μια πιατέλα ή σε μια διακοσμητική φόρμα για μπισκότα. Μπορείτε επίσης να τα τυλίξετε ξεχωριστά με λαδόκολλα και να τα δέσετε με μια πολύχρωμη κορδέλα για μια υπέροχη ιδέα δώρου.

Αυτά τα μπισκότα είναι νόστιμα από μόνα τους, αλλά μπορείτε επίσης να τα συνδυάσετε με ένα φλιτζάνι από το αγαπημένο σας ζεστό ρόφημα, όπως τσάι, καφέ ή ζεστή σοκολάτα. Αποτελούν μια εξαιρετική επιλογή για σνακ ή επιδόρπιο για κάθε περίσταση!

Συνθήκες αποθήκευσης

Για να διατηρήσετε φρέσκα τα μπισκότα χωρίς αλεύρι και ζάχαρη, αποθηκεύστε τα σε αεροστεγές δοχείο σε θερμοκρασία δωματίου για έως και πέντε ημέρες. Εάν θέλετε να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής τους, μπορείτε να καταψύξετε τα μπισκότα σε ένα δοχείο κατάλληλο για κατάψυξη για έως και τρεις μήνες. Ξεπαγώστε τα σε θερμοκρασία δωματίου ή ξαναζεσταθείτε σε προθερμασμένο φούρνο στους 350°F (175°C) για λίγα λεπτά πριν τα σερβίρετε.

Οφέλη για την υγεία των συστατικών που χρησιμοποιούνται

Τα μπισκότα χωρίς αλεύρι και ζάχαρη παρασκευάζονται με θρεπτικά συστατικά που προσφέρουν πολλά οφέλη για την υγεία:

  1. Αλεύρι αμυγδάλου: Το αλεύρι αμυγδάλου είναι μια εναλλακτική λύση χωρίς γλουτένη στο παραδοσιακό αλεύρι σίτου. Είναι πλούσιο σε υγιή λίπη, φυτικές ίνες, πρωτεΐνες και απαραίτητες βιταμίνες και μέταλλα. Μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της υγείας της καρδιάς, να υποστηρίξει τα υγιή επίπεδα σακχάρου στο αίμα και να βοηθήσει στη διαχείριση του βάρους.

  2. Φυστικοβούτυρο: Το φυστικοβούτυρο παρέχει μια καλή πηγή φυτικής πρωτεΐνης και υγιεινών λιπών. Περιέχει απαραίτητα θρεπτικά συστατικά όπως βιταμίνη Ε, μαγνήσιο και κάλιο. Το φυστικοβούτυρο είναι γνωστό ότι προάγει την υγεία της καρδιάς, υποστηρίζει την απώλεια βάρους και παρέχει σταθερή ενέργεια.

  3. Μέλι: Το μέλι είναι ένα φυσικό γλυκαντικό που περιέχει αντιοξειδωτικά και ίχνη βασικών θρεπτικών συστατικών. Προσφέρει πιθανές αντιβακτηριακές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και μπορεί να βοηθήσει στον καταπραϋντικό βήχα και στη βελτίωση της πέψης.

  4. Μαύρη σοκολάτα: Η μαύρη σοκολάτα με υψηλή περιεκτικότητα σε κακάο είναι γεμάτη με αντιοξειδωτικά που μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της φλεγμονής και στην προστασία από το οξειδωτικό στρες. Περιέχει επίσης μέταλλα όπως σίδηρο, μαγνήσιο και ψευδάργυρο. Η κατανάλωση μαύρης σοκολάτας με μέτρο μπορεί να είναι ευεργετική για την υγεία της καρδιάς και τη βελτίωση της διάθεσης.

Αυτά τα μπισκότα είναι μια εξαιρετική επιλογή για άτομα που ακολουθούν μια δίαιτα χωρίς γλουτένη ή ζάχαρη ή για όσους αναζητούν πιο υγιεινές εναλλακτικές λύσεις για να ικανοποιήσουν τις λιγούρες τους για γλυκό.

Παρόμοιες συνταγές

Αν σας αρέσουν τα μπισκότα χωρίς αλεύρι και ζάχαρη, μπορεί να σας αρέσουν και αυτές οι παρόμοιες συνταγές:

  1. Μπισκότα βουτύρου αμυγδάλου χωρίς αλεύρι: Αυτά τα μπισκότα παρασκευάζονται με βούτυρο αμυγδάλου, αυγά, μέλι και μια πινελιά εκχυλίσματος βανίλιας. Είναι μαλακά, λαστιχωτά και χωρίς γλουτένη.

  2. Μπισκότα βρώμης χωρίς ζάχαρη: Αυτά τα μπισκότα γλυκαίνουν με φυσικά γλυκαντικά όπως πολτοποιημένες μπανάνες ή σάλτσα μήλου αντί για ραφιναρισμένη ζάχαρη. Είναι γεμάτα με υγιεινή βρώμη, ξηρούς καρπούς και αποξηραμένα φρούτα για πρόσθετη υφή και γεύση.

  3. Μπισκότα σοκολάτας χωρίς αλεύρι: Αυτά τα μπισκότα παρασκευάζονται με αλεύρι αμυγδάλου, αυγά, ένα φυσικό γλυκαντικό όπως στέβια ή ερυθριτόλη και τσιπς μαύρης σοκολάτας. Είναι μια απόλαυση χωρίς ενοχές για τους λάτρεις της σοκολάτας.

Πηγές τροφίμων Έμπνευση για τη συνταγή

Αυτή η νόστιμη συνταγή για μπισκότα χωρίς αλεύρι και ζάχαρη εμπνεύστηκε από την αυξανόμενη ζήτηση για πιο υγιεινές επιλογές επιδορπίων. Αντλείται έμπνευση από δημοφιλείς μάγειρες και παράγοντες επιρροής με γνώμονα την υγεία, όπως η Deliciously Ella, η Minimalist Baker και η Oh She Glows. Αυτές οι πηγές τροφίμων παρέχουν δημιουργικές και καινοτόμες συνταγές που καλύπτουν διάφορες διατροφικές προτιμήσεις, συμπεριλαμβανομένων των επιλογών χωρίς γλουτένη και χωρίς ζάχαρη. Η έμφαση τους στη χρήση υγιεινών συστατικών και φυσικών γλυκαντικών χρησίμευσε ως οδηγός για την ανάπτυξη αυτής της υπέροχης συνταγής για μπισκότα.

Τώρα, ήρθε η ώρα να μαζέψετε τα υλικά σας, να φορέσετε την ποδιά σας και να απολαύσετε τη χαρά του ψησίματος αυτών των λαχταριστών μπισκότων χωρίς αλεύρι και χωρίς ζάχαρη. Απολαύστε κάθε μπουκιά χωρίς ενοχές και απολαύστε την καλοσύνη των υγιεινών συστατικών! 😊🍪

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button